Köket
I köket jobbar Josefine som är utbildad kock, licensierad kostrådgivare och diplomerad måltidspedagog. Hon har jobbat hos oss sen 2020.
Hon lagar all mat från grunden med svenska råvaror. Närproducerat är det bästa anser hon. T.ex så får vi färsk fiskleverans en dag i veckan ifrån vår granne som äger Kneippsundets Fisk & Skaldjur. Och hon köper mjöl ifrån Orga Kvarn i Skärblacka, som används till allt bröd som serveras på förskolan.
Utöver den vanliga maten så lagas även specialkost och allergikost.
Ibland får även våra barn vara med i köket för att laga mat, baka bröd eller hjälpa till på andra sätt. Och hos oss får barnen önska mat när de fyller år!
Josefine har även lektion i måltidspedagogik med barnen en dag i veckan. Just nu lär de sig allt om frukt och grönsaker.
Vissa dagar lagas maten utomhus på vår Muurikka och vi äter lunch tillsammans på gården.
På förskolans gård har vi 3 st äppelträd vilket gör att vi brukar ha en skördefest en gång om året då barnen får vara med att se hur alla äpplen förvandlas till saft, mos och kräm m.m.